Sukiyaki

Sukiyaki

4.7 6 avaliações
Preparação 10min
Total 55min
4 portions

Ingredientes

Eggs for dipping
  • water
    1200 g
  • kampung eggs
    4
Soup stock
  • water
    500 g
  • dried kelp (kombu), rinsed
    30 g
  • bonito flakes
    30 g
  • Japanese soy sauce (shoyu)
    100 g
  • mirin
    100 g
  • Japanese rice wine (sake)
    100 g
  • sugar
    30 - 40 g
To assemble
  • long chinese cabbage cut in pieces (4 cm)
    200 g
  • silken tofu (1 box), cut in slices (1 cm)
    300 g
  • fresh shiitake mushrooms scored (see tips)
    5
  • leek diagonally sliced
    ½ sprig
  • carrot cut in slices
    60 g
  • yellow onions cut in halves, thinly sliced
    60 g
  • beef slices (ribeye or beef chuck)
    300 g
    300 g pork slices, (shoulder loin or belly)
  • udon rinsed
    200 g

Nutrição por 1 portion

Energia 233 kcal / 973 kJ
Proteína 27 g
Gordura 9 g
Hidratos de carbono 11 g
Fibra 2 g
Gordura saturada 4 g
Sódio 855 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...