Versões compatíveis
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sweet and sour sauce
- 60 g white sugar
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 100 g pineapple juice
- 1 tsp cornflour
Spring rolls
- 200 g cabbage, cut in pieces
- 3 - 5 sprigs fresh coriander, to taste (optional)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g dried shiitake mushroom, cut into slices
- 150 g spring onions/shallots, trimmed and cut in pieces
- 12 canned water chestnuts, cut into halves
- 150 g carrot, cut into pieces
- 50 g sesame oil
- 100 g pork mince
- 100 g peeled raw prawns, deveined and roughly chopped
- 2 tbsp soy sauce
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tsp cornflour
- 20 spring roll pastry sheets (see Tips)
- water, for sealing
- oil, for frying
- 1 egg, beaten
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 439.7 kJ / 104.7 kcal
- Proteína
- 4 g
- Hidratos de carbono
- 7.9 g
- Gordura
- 6.2 g
- Gordura saturada
- 1 g
- Fibra
- 1.4 g
- Sódio
- 289.3 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Char siu bao pork buns
6h 35min
Wonton soup
1h
Chicken stock paste
45min
Sweet and sour pork
40min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Traditional Worcestershire sauce
35min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Pork and prawn dumplings
55min
Cha gio (spring rolls)
55min