Dispositivos e acessórios
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
Preparação 1h
Total 1h 20min
20 pieces
Ingredientes
Sweet and sour sauce
-
white sugar60 g
-
rice wine vinegar2 tbsp
-
soy sauce1 tbsp
-
tomato sauce1 tbsp
-
pineapple juice100 g
-
cornflour1 tsp
Spring rolls
-
cabbage cut in pieces200 g
-
fresh coriander to taste (optional)3 - 5 sprigs
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
garlic cloves2
-
dried shiitake mushroom cut into slices20 g
-
spring onions/shallots trimmed and cut in pieces150 g
-
canned water chestnuts cut into halves12
-
carrot cut into pieces150 g
-
sesame oil50 g
-
pork mince100 g
-
peeled raw prawns deveined and roughly chopped100 g
-
soy sauce2 tbsp
-
salt2 pinches
-
ground white pepper2 pinches
-
cornflour2 tsp
-
spring roll pastry sheets (see Tips)20
-
water for sealing
-
oil for frying
-
egg beaten1
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 piece
Sódio
289.3 mg
Proteína
4 g
Energia
439.7 kJ /
104.7 kcal
Gordura
6.2 g
Fibra
1.4 g
Gordura saturada
1 g
Hidratos de carbono
7.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Yum Cha
9 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Tartare sauce
10min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Crayfish pâté
4h 45min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Satay sauce
15min
Korean Bo ssam
29h 20min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Cha gio (spring rolls)
55min
Hearty seafood chowder
1h
Pork and prawn dumplings
55min