Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 300 g dried yellow split peas
- boiling water, for soaking
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 45 g ghee
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 10 fresh curry leaves
- 2 cardamom pods, crushed
- ½ tbsp garam masala (see Tips)
- 110 g tandoori paste (see Tips)
- 2 tsp curry powder
- ½ tsp ground turmeric
- 2 pinches ground black pepper
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
- salt, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- cooked rice (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2399.8 kJ / 571.4 kcal
- Proteína
- 24.4 g
- Hidratos de carbono
- 73.2 g
- Gordura
- 15.8 g
- Gordura saturada
- 8.1 g
- Fibra
- 17.1 g
- Sódio
- 1455.4 mg
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