
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 300 g dried yellow split peas
- boiling water for soaking
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger peeled
- 1 fresh long green chilli deseeded if preferred and cut into halves
- 45 g ghee
- 200 g brown onion cut into wedges (approx. 4 cm)
- 10 fresh curry leaves
- 2 cardamom pods crushed
- 110 g tandoori paste (see Tips)
- ½ tbsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
- salt to taste
- fresh coriander leaves only, for garnishing
- cooked rice (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 571.4 kcal / 2399.8 kJ
- Proteína
- 24.4 g
- Gordura
- 15.8 g
- Hidratos de carbono
- 73.2 g
- Fibra
- 17.1 g
- Gordura saturada
- 8.1 g
- Sódio
- 1455.4 mg
Receitas alternativas
Vegetarian chilli
35min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Palak paneer
45min
Lentil curry (dahl)
30min
Pulse and pumpkin curry
30min
Tomato and lentil dahl
35min
Chhole (chickpea curry)
35min
Sabji (vegetable) curry
30min
Summer dahl
35min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Lentil bolognese
30min
Red lentil cauliflower dahl
35min