Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Proteína
- 11.3 g
- Hidratos de carbono
- 38.5 g
- Gordura
- 29.7 g
- Gordura saturada
- 13.4 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 100 mg
Receitas alternativas
Strawberry champagne cake
3h 10min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 Std.
Spiced Polish Christmas cake
99h 30min
Rum baba
3sa
Angel cake
5 Std. 15 Min
Pear and chocolate frangipane
2j
Black forest cake
5h
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28hod.
Moscato panna cotta with pistachios
6 godz. 25 min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27hod.
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1j 20 menit
Traditional crème brûlée
25u.