![Vegan moussaka Vegan moussaka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2161B39-34AE-4100-9562-FEAEE9DA75BF/Derivates/1956553f-509e-47c8-bb27-556c8c560e2e.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 aubergine (ca. 500 g), in plakken gesneden (0,5-1 cm dikte)
- zout, om te bestrooien
- 200 g rode split linzen
- water, gefilterd om te weken
Plantaardige béchamelsaus
- 500 g plantaardige melk, naar keuze
- 50 g maïszetmeel
- 30 g veganistische margarine, (zie tips)
- 2 el voedingsgist, (zie tips)
- ½ tl zout
- gemalen zwarte peper, naar smaak
Linzen moussaka
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 rode ui, in vieren gesneden
- 3 knoflookteentjes
- 1 rode paprika, zonder zaadjes en in stukjes gesneden
- 1 wortel, in stukken gesneden
- 1 selderstengel, in stukken gesneden
- 400 g tomaten uit blik
- 120 g water, gefilterd
- 1 el groentebouillonpasta, (zie tips)
- 1 el gedroogde oregano
- nootmuskaat, gemalen om te besprenkelen
- 2 el zout
- ½ el gemalen zwarte peper
- Nutrição
- por 1 portie
- Energia
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Proteína
- 13.6 g
- Hidratos de carbono
- 35.7 g
- Gordura
- 16.1 g
- Fibra
- 9 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Vegetarische chili
Nenhuma avaliação
Aziatische komkommersalade
Nenhuma avaliação
Soba noodle mee goreng
Nenhuma avaliação
Zoetzure tempé
Nenhuma avaliação
Cashew cheddarkaas
Nenhuma avaliação
Babyvriendelijke worteltaart-kaneelpap
Nenhuma avaliação
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Nenhuma avaliação
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50 мин.
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16 Std.
Gazpacho
1h 15 min
Sojamelk en gestoomde broodjes
Nenhuma avaliação
Traditionele Taiwanese vleeszijde
Nenhuma avaliação