Versões compatíveis
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Gnocchi
- 180 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
Pumpkin purée
- 350 g Kent pumpkin, peeled and cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 20 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
Gnocchi
- 1700 g boiling water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
Sage and Lemon butter
- 150 g salted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 2 tbsp toasted hazelnuts, chopped
- fresh thyme leaves only, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3998.8 kJ / 955.7 kcal
- Proteína
- 35 g
- Hidratos de carbono
- 53.9 g
- Gordura
- 68 g
- Gordura saturada
- 37.9 g
- Fibra
- 4.7 g
- Sódio
- 1489.4 mg
Receitas alternativas
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Freeform basic bread
1h 35min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1h
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1h 50 min.
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Fresh tomato chutney
10min
The best ricotta gnocchi
3h 45min
Cheese and bacon rolls
2h