Dispositivos e acessórios
Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing
Preparação 30min
Total 35min
4 portions
Ingredientes
Spicy chilli dressing
-
Kewpie mayonnaise (see Tips)150 g
-
sesame oil½ tsp
-
shichimi togarashi powder (see Tips)1 tsp
-
rice wine vinegar20 g
-
mirin2 tsp
-
sea salt2 pinches
Mango salad
-
baby cos lettuce cut into wedges2
-
ripe mangoes peeled and thinly sliced1 - 2
-
red onion thinely sliced½
-
cucumber deseeded and sliced½
Tempura batter
-
vegetable oil (approx. 2L), to deep fry
-
sea salt to season
-
large raw prawns peeled, deveined, with tail intact (see Tips)20
-
cornflour plus extra to dust30 g
-
egg1
-
ice cold water200 g
-
sparkling mineral water ice cold100 g
-
plain flour150 g
-
sesame seeds toasted1 tbsp
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Proteína
13 g
Energia
2419 kJ /
578.2 kcal
Gordura
32.5 g
Fibra
4.6 g
Hidratos de carbono
58.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Thermomix® Everyday Summer 2024/2025
74 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Spicy Margarita Fizz
10min
Madurese chicken satay
1h 30min
Yorkshire puddings
3h 40min
Pad Thai
1h
Vegetable Massaman curry
45min
Hugo Spritz
25h 10min
Tempura vegetables
30min
Spicy coriander prawns with zucchini noodles
25min
Prawn laksa (Chef Degan)
50min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2h 30min