![Eggplant rotolo Eggplant rotolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2790156D-2DC4-4480-92EC-21BC2FEE79E2/Derivates/DEF34A9C-EDBA-475F-ABA0-9F3CC1ED7B66.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Proteína
- 36.6 g
- Hidratos de carbono
- 10.7 g
- Gordura
- 26.7 g
- Gordura saturada
- 9 g
- Fibra
- 7.3 g
- Sódio
- 965.6 mg
Receitas alternativas
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min
Chicken cacciatore
50min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Jambalaya
35min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Mushroom risotto
30min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 Std. 30 Min
Melanzane parmigiana
2h 5min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1sa 25 dk
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min