![Eggplant, Spinach & Lentil Curry Eggplant, Spinach & Lentil Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6309645a-5e41-4325-82f6-3d7c3e4c6eef/Derivates/df1bdf47-0762-4cdb-97c8-7ff86c2cea73.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- ½ oz fresh cilantro leaves
- 4 oz onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced (⅛ in.)
- 1 bird's eye chili, fresh, halved
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tbsp olive oil
- 1 tsp garam masala
- 1 heaping tbsp curry powder, or to taste
- 1 tsp vegetable stock paste, homemade
- 1 tbsp tomato paste
- 5 oz red lentils
- 12 oz eggplant, cubed (1 in.)
- 10 oz water
- 16 oz fresh Roma tomatoes, diced (½ in.)
- 13 ½ oz coconut milk (approx. 1 can)
- 5 oz fresh spinach leaves
- salt, to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1184.8 kJ / 283.2 kcal
- Proteína
- 10.6 g
- Hidratos de carbono
- 31.3 g
- Gordura
- 11.6 g
- Gordura saturada
- 9.2 g
- Fibra
- 8.2 g
- Sódio
- 44.3 mg
Receitas alternativas
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
One-Pot Barley and Vegetables
1 godz. 10 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 Std. 5 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 Std. 45 Min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 Std. 5 Min
Greek Lentils and Rice
40 min
Black Bean Walnut Patties
35 min