Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Coconut Roti
- 350 g plain flour
- 200 g fresh grated coconut flesh (see Tips)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp oil, plus extra for frying
- 100 g lukewarm water
Kuruma iraichchi
- 750 g beef chuck steak, cut into cubes (3 cm)
- 2 tsp salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper
- 1 tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 5 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 2 brown onions, cut into quarters
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves, tied into a knot
- 2 tbsp white wine vinegar
- 1 stalk fresh lemongrass, cut into halves
- 1 tbsp tomato paste
- 270 g coconut cream (thick)
- 1 tbsp ghee
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Nutrição
- por 6 portions
- Energia
- 18324 kJ / 4363 kcal
- Proteína
- 228 g
- Hidratos de carbono
- 285.63 g
- Gordura
- 245.72 g
- Gordura saturada
- 151.7 g
- Fibra
- 63.87 g
- Sódio
- 7403.1 mg
Receitas alternativas
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Bhuna gosht
1h 20min
Lamb korma
4h
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Lamb saag
1h 30min
Chicken in yoghurt
30min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Rogan josh
1h 35min
Beef madras
1h 30min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min