Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 150 g onions, cut into halves
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground dried ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet paprika powder
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
ou 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 100 g red lentils
- 800 g crushed tomatoes, canned
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 991 kJ / 236 kcal
- Proteína
- 10 g
- Hidratos de carbono
- 22 g
- Gordura
- 12 g
- Fibra
- 6.4 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Crème caramel (flan)
5 Std. 30 Min
Indian vegetable curry
50min
Ratatouille
40 Min
Pistachio cake
1 Std. 10 Min
Vegetable soup, Eggs en cocotte with spinach
1h
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Creamy courgette soup
25 min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Hearty Soya Bean Soup
50min
Chickpea stew with vegetables and chorizo
45 min
Lentil and spinach soup
50min
Lentil moussaka
2h 20min