Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 500 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), trimmed and cut into pieces (3 cm)
Pastry
- 550 g plain flour
- 135 g salted butter, chilled and cut into pieces
- 135 g lard, chilled and cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 160 g chilled water
Filling
- 140 g brown onion, cut into quarters
- 160 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 160 g swede or turnip, cut into pieces (3 cm)
- 160 g potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp ground white pepper, to taste
- 1 ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tsp plain flour
- 60 g Worcestershire sauce
Assembly
- 1 egg, lightly beaten
- tomato sauce, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2521.8 kJ / 600.4 kcal
- Proteína
- 18.8 g
- Hidratos de carbono
- 48.4 g
- Gordura
- 36.5 g
- Gordura saturada
- 20.7 g
- Fibra
- 3.9 g
- Sódio
- 458.8 mg
Receitas alternativas
Tuna mornay
45min
Aussie meat pies
2h
Chicken, leek and corn pie
1h 15 min
Hot cross buns
1h 40min
Christmas cake
196h 35min
Iced puff pastry
40min
Sweet shortcrust pastry
1h 50 min
Shortcrust pastry
5 min
Date and nut loaf
1h 20 min
Rosemary meat pies
3h 30min
Easy everyday white bread
5h 10min
Buttermilk scones
35 Min