Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 500 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), trimmed and cut into pieces (3 cm)
Pastry
- 550 g plain flour
- 135 g salted butter, chilled and cut into pieces
- 135 g lard, chilled and cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 160 g chilled water
Filling
- 140 g brown onion, cut into quarters
- 160 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 160 g swede or turnip, cut into pieces (3 cm)
- 160 g potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp ground white pepper, to taste
- 1 ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tsp plain flour
- 60 g Worcestershire sauce
Assembly
- 1 egg, lightly beaten
- tomato sauce, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2521.8 kJ / 600.4 kcal
- Proteína
- 18.8 g
- Hidratos de carbono
- 48.4 g
- Gordura
- 36.5 g
- Gordura saturada
- 20.7 g
- Fibra
- 3.9 g
- Sódio
- 458.8 mg
Receitas alternativas
Aussie meat pies
2 Std.
Shortbread
1h
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
ANZAC biscuits
40min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Shortcrust pastry
5min
Cornish Pasty
1 Std. 30 Min
Rosemary meat pies
3 godz. 30 min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Vanilla slice
26hod. 5min
Buttermilk scones
35min
Easy everyday white bread
5 Std. 10 Min