![Beetroot salad with raita dressing Beetroot salad with raita dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D6B5F42-3E62-480D-BCF5-DF52ADAF5631/Derivates/0C50B088-D559-49B0-AD51-3E74CB2D873D.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Proteína
- 5.5 g
- Hidratos de carbono
- 14.7 g
- Gordura
- 16.7 g
- Gordura saturada
- 3 g
- Fibra
- 3.9 g
- Sódio
- 645.5 mg
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