![Lamb tikka with spicy eggplant Lamb tikka with spicy eggplant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED1A8ED6-D1C5-4ED1-AD64-34381BA12934/Derivates/A6E80982-4FED-44BF-82C7-3EC011A2CB4C.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lamb tikka
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 200 g natural yoghurt
- 1 tsp paprika
- 2 tsp garam masala
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 600 g lamb rump steak, trimmed
Spicy eggplant
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed
- 150 g brown onion, cut into eighths, segments separated
- 50 g olive oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp ground coriander
- 300 - 350 g eggplant, trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp salt
- ½ Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into slices
- natural yoghurt, to serve
- fresh mint leaves, for garnishing
- 4 roti, warmed, to serve (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2281.5 kJ / 543.3 kcal
- Proteína
- 43.4 g
- Hidratos de carbono
- 30.2 g
- Gordura
- 25.5 g
- Gordura saturada
- 5.8 g
- Fibra
- 9.3 g
- Sódio
- 1401 mg
Receitas alternativas
Lamb korma
4h
Firecracker stuffed butternut pumpkin
55 min
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Tandoori chicken
45 min
Beef madras
1h 30 min
Harissa lamb with green couscous
40 min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Caribbean curry
40 min
Goan prawn curry
25 min
Rogan josh
1h 35 min
Thai chilli chicken and basil
30min
Thai red chicken curry
30min