Versões compatíveis
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Kurczak w harissie
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
- sól, do oprószenia
- 250 g wody
- 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
- ½ pęczka mięty, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 902.5 kJ / 215.7 kcal
- Proteína
- 34.9 g
- Hidratos de carbono
- 9.8 g
- Gordura
- 3.3 g
- Gordura saturada
- 0.8 g
- Fibra
- 0.4 g
- Sódio
- 381.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1u.
Shoarma z kurczaka
1h 45 min
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1h 5min
Kurczak w sosie satay
30min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1h 10min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1h 5min
Kurczak cajun i purée z batatów
25min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 Std. 30 Min
Harissa
45min
Indyjski kurczak w jogurcie
1u.
Jamajski kurczak jerk
1h 50 min