Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Dumpling wrappers
- 75 g plain flour
- 1 egg yolk
- 25 g water
- 1 - 2 pinches salt
Pork and prawn filling
- 80 g peeled raw prawns
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 100 g pork mince
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese cooking wine
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 pinches white pepper
- ¼ tsp cornflour, plus extra for dusting
Assembly
- 500 g water, plus extra for brushing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 213 kJ / 50.7 kcal
- Proteína
- 3.9 g
- Hidratos de carbono
- 5 g
- Gordura
- 1.8 g
- Gordura saturada
- 0.5 g
- Fibra
- 0.2 g
- Sódio
- 112.6 mg
Receitas alternativas
Prawn tacos with avocado lime sauce
50 Min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Wonton soup
1h
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50 min
Wonton wrappers
55min
Wonton soup (pork)
45min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1h 20 phút