
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Dumpling wrappers
- 75 g plain flour
- 1 egg yolk
- 25 g water
- 1 - 2 pinches salt
Pork and prawn filling
- 80 g peeled raw prawns
- 1 cm piece fresh ginger peeled
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into thirds
- 100 g pork mince
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese cooking wine
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 pinches white pepper
- ¼ tsp cornflour plus extra for dusting
Assembly
- 500 g water plus extra for brushing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 50.7 kcal / 213 kJ
- Proteína
- 3.9 g
- Gordura
- 1.8 g
- Hidratos de carbono
- 5 g
- Fibra
- 0.2 g
- Gordura saturada
- 0.5 g
- Sódio
- 112.6 mg
Receitas alternativas
Wonton soup
1h
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min