Dispositivos e acessórios
Pork and prawn dumplings
Preparação 40min
Total 55min
12 portions
Ingredientes
Dumpling wrappers
-
plain flour75 g
-
egg yolk1
-
water25 g
-
salt1 - 2 pinches
Pork and prawn filling
-
peeled raw prawns80 g
-
piece fresh ginger peeled1 cm
-
spring onion/shallot trimmed and cut into thirds1
-
pork mince100 g
-
sesame oil1 tsp
-
Chinese cooking wine1 tsp
-
light soy sauce2 tsp
-
white pepper1 - 2 pinches
-
cornflour plus extra for dusting¼ tsp
Assembly
-
water plus extra for brushing500 g
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Sódio
112.6 mg
Proteína
3.9 g
Energia
213 kJ /
50.7 kcal
Gordura
1.8 g
Fibra
0.2 g
Gordura saturada
0.5 g
Hidratos de carbono
5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Dinner for two
10 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Wonton soup
1h
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Thai-style grilled pork skewers
7h 25min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h