Versões compatíveis
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Raspberry jelly
- 3 gelatine leaves
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 200 g frozen raspberries
- 200 g rosé wine
- 100 g caster sugar
- 16 fresh raspberries
Lemon cream
- 2 gelatine leaves
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 125 g caster sugar
- 400 g pouring (whipping) cream
- 2 lemons, zested and juiced
Blueberry sorbet
- 60 g raw sugar
- 300 g frozen blueberries
- 2 tsp lemon juice
- 20 g glucose syrup
Shortbread biscuits
- 115 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 60 g icing sugar
- 155 g plain flour
- 60 g cornflour
Meringue
- 90 g caster sugar
- 2 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- fresh raspberries, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3511.6 kJ / 836.1 kcal
- Proteína
- 7.9 g
- Hidratos de carbono
- 112.5 g
- Gordura
- 40.3 g
- Gordura saturada
- 26 g
- Fibra
- 5.2 g
- Sódio
- 53.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Apple frangipane tart
1h 20 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 Std. 30 Min
Rum baba
3h
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Fraisier sponge
30h
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 godz.
Christmas tiramisu
24 Std. 20 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min