Versões compatíveis
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Raspberry jelly
- 3 gelatine leaves
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 200 g frozen raspberries
- 200 g rosé wine
- 100 g caster sugar
- 16 fresh raspberries
Lemon cream
- 2 gelatine leaves
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 125 g caster sugar
- 400 g pouring (whipping) cream
- 2 lemons, zested and juiced
Blueberry sorbet
- 60 g raw sugar
- 300 g frozen blueberries
- 2 tsp lemon juice
- 20 g glucose syrup
Shortbread biscuits
- 115 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 60 g icing sugar
- 155 g plain flour
- 60 g cornflour
Meringue
- 90 g caster sugar
- 2 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- fresh raspberries, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3511.6 kJ / 836.1 kcal
- Proteína
- 7.9 g
- Hidratos de carbono
- 112.5 g
- Gordura
- 40.3 g
- Gordura saturada
- 26 g
- Fibra
- 5.2 g
- Sódio
- 53.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Chai latte parfait
29 godz. 5 min
Prune and orange stuffing
10 Min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 Min
Saffron and cardamom poached pears
40 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Sticky toffee puddings
1 Std.
Candy cane ice creams
49h 25min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Steamed orange puddings
1 Std. 25 Min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 Std. 10 Min
Gingerbread ice cream
10 godz. 20 min
Rum and raisin ice cream
24h 10min