Dispositivos e acessórios
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
Preparação 20min
Total 26h 35min
6 portions
Ingredientes
Raspberry jelly
-
gelatine leaves3
-
ice cold water for soaking (approx. 350 g)
-
frozen raspberries200 g
-
rosé wine200 g
-
caster sugar100 g
-
fresh raspberries16
Lemon cream
-
gelatine leaves2
-
ice cold water for soaking (approx. 350 g)
-
caster sugar125 g
-
pouring (whipping) cream400 g
-
lemons zested and juiced2
Blueberry sorbet
-
raw sugar60 g
-
frozen blueberries300 g
-
lemon juice2 tsp
-
glucose syrup20 g
Shortbread biscuits
-
unsalted butter softened, cut into pieces115 g
-
icing sugar60 g
-
plain flour155 g
-
cornflour60 g
Meringue
-
egg whites2
-
caster sugar90 g
-
cream of tartar1 pinch
-
fresh raspberries to serve
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
53.9 mg
Proteína
7.9 g
Energia
3511.6 kJ /
836.1 kcal
Gordura
40.3 g
Fibra
5.2 g
Gordura saturada
26 g
Hidratos de carbono
112.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Mark Southon
10 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Pavlova
6h
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Crème pâtissière
15min
Ham and cheese canelé
49h
Frangipane cake
1h 45min
Meringues
5h
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Traditional crème brûlée
25h
Honey crème caramels
25h 55min
Spooky shortbread fingers
1h 50min
Blackberry meringue cake
3h 55min
Gin and tonic drizzle cake
1h