Versões compatíveis
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 500 g fresh ricotta cheese
Basil oil
- 70 g fresh basil, leaves only
- boiling water, to blanch
- ice cold water
- 125 g grapeseed oil
Gnudi
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 pinch nutmeg
- 1 pinch sea salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 500 g plain flour
- 1000 g water
- 2 tsp extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 tbsp unsalted butter
Serving
- 300 g cherry tomatoes, mixed, cut into halves
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4334.1 kJ / 1031.9 kcal
- Proteína
- 28.3 g
- Hidratos de carbono
- 78.6 g
- Gordura
- 66.8 g
- Gordura saturada
- 24.3 g
- Fibra
- 4.4 g
- Sódio
- 426.7 mg
Receitas alternativas
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 Std. 20 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24 godz. 20 min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Hornazo
Nenhuma avaliação
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 Std.
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 Std. 25 Min
Golden baklava
25 godz. 25 min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Ricotta and polenta chips
2 Std. 20 Min
Peach and cardamom pie
1 Std. 35 Min
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Tuna dip
15 Min