Versões compatíveis
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Flaky pastry
- 80 g mature cheddar cheese, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g unsalted butter, cut into small pieces (2 cm) and frozen
- 300 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp cumin seeds
- 130 g chilled water (see Tips)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- ½ tsp sea salt
Beef and potato curry
- 180 g brown onion, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 50 g vegetable oil
- 10 - 12 fresh curry leaves
- ½ cinnamon quill
- 70 g tomato paste
- 1 tbsp garam masala
- 1 tbsp fennel powder
- 1 tbsp ground coriander
- 1 tbsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp garlic powder
- 1 - 1 ½ tbsp curry powder
- 1 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp sea salt
- 750 g beef chuck steak, cut into pieces (approx. 3-4 cm)
- 300 g water
Assembly
- plain flour, to dust
- 100 g frozen peas
- 300 g potatoes, peeled and cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- egg yolk, to brush
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2523.8 kJ / 600.9 kcal
- Proteína
- 29.7 g
- Hidratos de carbono
- 38.8 g
- Gordura
- 35.6 g
- Gordura saturada
- 17.7 g
- Fibra
- 4.7 g
- Sódio
- 716.7 mg
Receitas alternativas
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Spinach and chorizo filo pies
45 Min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 Std.
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Family chicken galette
1sa 55 dk
Korean bao beef sliders
2h 10min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Southern-style chicken
40min
Spiced lamb pie
40min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1 Std. 25 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min