Versões compatíveis
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 pieces
- Energia
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Proteína
- 4.5 g
- Hidratos de carbono
- 5.7 g
- Gordura
- 6.4 g
- Gordura saturada
- 0.8 g
- Fibra
- 1 g
- Sódio
- 261.7 mg
Receitas alternativas
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 godz. 30 min
Tartare sauce
10min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 godz. 10 min
Charcoal bao buns
1 Std. 50 Min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Dave Barbaro's spiced pork sausages
40 min
Crayfish pâté
4h 45min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Pickled vegetables
745h
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1h