Versões compatíveis
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 pieces
- Energia
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Proteína
- 4.5 g
- Hidratos de carbono
- 5.7 g
- Gordura
- 6.4 g
- Gordura saturada
- 0.8 g
- Fibra
- 1 g
- Sódio
- 261.7 mg
Receitas alternativas
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 dk
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3h 15min
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2h 10min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Temaki sushi (TM6)
1sa 40 dk
Salsa verde
5min
Pan-fried pork buns
2h
Lemon meringue tarts
25h 30min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50 dk
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min