
Versões compatíveis
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water to cover
- 2 sprigs fresh coriander leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water to steam
- fresh coriander leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 pieces
- Energia
- 99.2 kcal / 416.6 kJ
- Proteína
- 4.5 g
- Gordura
- 6.4 g
- Hidratos de carbono
- 5.7 g
- Fibra
- 1 g
- Gordura saturada
- 0.8 g
- Sódio
- 261.7 mg
Receitas alternativas
Douhua (soybean curd)
10h 25min
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Prawn and saffron arancini
25h
George Calombaris' Licorice Ice Cream with Blackberries
24h 25min
Charcoal bao buns
1h 50min
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2h 10min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Hainanese chicken and rice
1h 50min
Pork and prawn dumplings
55min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min