Dispositivos e acessórios
Grape bakewell tart
Preparação 30min
Total 1h 20min
8 portions
Ingredientes
Sweet shortcrust pastry
-
raw sugar75 g
-
unsalted butter cold, cut into pieces100 g
-
plain flour plus extra to dust200 g
-
egg yolk1
-
cold water20 g
-
sea salt1 pinch
Filling
-
grapes cut into halves250 - 350 g
-
blanched almonds130 g
-
unsalted butter softened130 g
-
caster sugar80 g
-
plain flour30 g
-
baking powder½ tsp
-
natural almond extract¼ tsp
-
sea salt1 pinch
-
eggs2
-
jam of choice2 tbsp
-
flaked almonds1 - 2 tbsp
-
icing sugar to dust
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
79.6 mg
Proteína
8.8 g
Energia
2277.1 kJ /
544.2 kcal
Gordura
34.2 g
Fibra
2.9 g
Gordura saturada
16.1 g
Hidratos de carbono
53.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Summer Harvest
14 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Quince crumble
1h 25min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Caramel macadamia slice
45min
Quince paste
4h 10min
Cashew pouring cream
35min
Apple shortcake
1h 50min
Mini Apple Loaf Cakes
1h 30min
Plum paste
1h
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1h 20min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Sour cream pastry
25min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h