Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Proteína
- 11.3 g
- Hidratos de carbono
- 38.5 g
- Gordura
- 29.7 g
- Gordura saturada
- 13.4 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 100 mg
Receitas alternativas
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
3h 10 min.
Tiramisu
5h 20 min.
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 Std.
Crêpes
1h 15min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26u. 35min
Peach and plum upside-down cake
50min
Cheese soufflés
30min
Sernik rosa slice
3u. 15min
Crema catalana
40min
Baked cheesecake
2h 55min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10 min