Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 50 g dried adzuki beans (see Tips)
- 50 g dried chickpeas
- 1400 g water, plus extra to soak
- 200 g brown basmati rice
- 100 g sweet potato, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pumpkin, peeled (see Tips), cut into pieces (1 cm)
- 60 g cauliflower florets
- 1 carrot, cut into pieces (1 cm)
- 60 g green beans, trimmed and cut into pieces
- 1 zucchini, trimmed and cut into pieces (1 cm)
- 1 medium onion (approx. 100 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 25 g fresh ginger
- 45 g coconut oil
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 1 tsp mustard seeds
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- freshly squeezed lemon juice, to serve
- 1 tbsp sultanas, to serve
- 1 tbsp roasted cashews, to serve
- fresh coriander, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1994 kJ / 476.6 kcal
- Proteína
- 13 g
- Hidratos de carbono
- 74.2 g
- Gordura
- 15.6 g
- Gordura saturada
- 10.5 g
- Fibra
- 9.3 g
- Sódio
- 62.6 mg
Receitas alternativas
Chickpea shawarma salad bowl
40 Min
Gwinganna polenta with vegetables
1 Std. 10 Min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 Min
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Caribbean curry
40 Min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Biryani-style rice
1h 5 min.
Sabji (vegetable) curry
30 Min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3 Std.
Red lentil cauliflower dahl
35 Min