Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 500 g dried chickpeas
- water, for soaking chickpeas
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ bunch fresh coriander, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¼ bunch fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¾ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch chilli powder, any type
- 1 dash lemon juice
- 1 medium egg
- 30 g breadcrumbs (see tip)
- 40 g sesame seeds
- 40 g nigella seeds
- 40 g olive oil
- 200 g mixed peppers, cut in strips (5 mm x 5 cm)
-
10
g yellow curry paste
ou red curry paste - 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g coconut milk
-
1 - 2
pinches sugar
ou coconut sugar, to taste - ¼ tsp ground black pepper
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
ou 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade -
vegetable oil, for frying
ou sunflower oil
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3099 kJ / 741 kcal
- Proteína
- 23 g
- Hidratos de carbono
- 67 g
- Gordura
- 46 g
- Gordura saturada
- 10 g
- Fibra
- 14 g
- Sódio
- 676 mg
Receitas alternativas
Vegetable Samosa Filling
30 min
Sumac-spiced Houmous
5min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Quick Falafel
30 min
Carrot and Sesame Burgers
1 Std. 15 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30 min
Potato, Pea and Onion Samosa
1 godz. 35 min
Seitan
40 min
Creamy Sun-dried Tomato and White Bean Dip
10min
Mexican Quinoa Salad
30 min