Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Polenta
- 1 eggplant (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (5mm thickness)
- sea salt, to sprinkle, plus extra to season
- 200 g polenta
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 900 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 zucchinis (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (3 mm thickness)
- 4 tbsp extra virgin olive oil, to fry, plus an extra 25g
- 20 g salted butter
- 2 garlic cloves
- 1 medium onion, cut into quarters
- 200 g capsicum, yellow or orange, cut into strips (5 mm)
- 1 tsp dried mixed herbs
- 3 - 4 tomatoes, ripe but firm, cut into slices
- 250 g cream cheese, cut into small pieces
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1598.1 kJ / 381.9 kcal
- Proteína
- 10.8 g
- Hidratos de carbono
- 30.4 g
- Gordura
- 27.2 g
- Gordura saturada
- 11.3 g
- Fibra
- 10 g
- Sódio
- 333.8 mg
Receitas alternativas
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 Min
Vienna sausages with split pea soup
1 Std. 10 Min
Falafel Waffle
40 Min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 Min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
1 Std. 15 Min
Prawn and broccoli fried rice (Diabetes)
35 Min