Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)

Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)

5.0 3 avaliações
Preparação 40min
Total 1h 40min
4 portions

Ingredientes

  • sweet potatoes peeled or scrubbed, ends removed, trimmed to fit in feeder
    750 g
  • shallots whole or halved vertically to fit in feeder
    500 g
  • olive oil plus 1 Tbsp
    50 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • garlic cloves
    5
  • unsalted butter diced
    40 g
  • fresh thyme leaves
    2 ½ Tbsp
  • Dijon mustard
    1 ½ Tbsp
  • fresh rosemary leaves
    1 Tbsp
  • smoked paprika
    1 ½ tsp
  • pork tenderloins (approx. 350 g each)
    2
Port Shallot Sauce
  • olive oil
    30 g
  • unsalted butter diced
    15 g
  • caster sugar
    1 Tbsp
  • ruby port
    70 g
  • beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ heaped tsp beef stock paste, homemade
  • water
    200 g

Nutrição por 1 portion

Energia 916 kcal / 3833 kJ
Proteína 59 g
Gordura 44 g
Hidratos de carbono 67 g
Fibra 10.7 g
Gordura saturada 13 g
Sódio 1782 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...