![Eggplant and ricotta involtini Eggplant and ricotta involtini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c857553b8e10bfb4479bd5944420e56/Derivates/5131f4a3d6759530730d0afd919f7c36f1fccd95.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 3 - 4 eggplants trimmed and cut lengthways into slices
- 1 tbsp sea salt, plus extra to season
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 230 g mozzarella, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 ½ sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g fresh baby spinach leaves
- 9 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 750 g smooth ricotta cheese
- 2 eggs
- ground black pepper, to season
- 600 g tomato passata
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2889.8 kJ / 690.7 kcal
- Proteína
- 31.2 g
- Hidratos de carbono
- 40.1 g
- Gordura
- 47.8 g
- Gordura saturada
- 19.2 g
- Fibra
- 12.2 g
- Sódio
- 1606.5 mg
Receitas alternativas
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50 min
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1h
Polenta with mediterranean vegetables
1 Std. 35 Min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1h 10 min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min
Meat-free mushroom lasagne
1 Std. 30 Min