Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pil pil sauce
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp ground paprika
- 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Matbouha (capsicum sauce)
- 2 garlic cloves
- 50 g brown onion
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 500 g roasted red capsicums, drained and cut into pieces (2 cm, see Tips)
- 200 g canned chopped tomatoes
- 1080 g water
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g dried risoni pasta or orzo
- 1000 g calamari tubes, cut in half, then cut into 8 mm thickness strips
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges
- 200 g sour cream, to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2206.4 kJ / 527.3 kcal
- Proteína
- 30.1 g
- Hidratos de carbono
- 58.6 g
- Gordura
- 18.5 g
- Gordura saturada
- 4.6 g
- Fibra
- 4.5 g
- Sódio
- 350 mg
Receitas alternativas
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2h
Crispy potato and turkey sliders (Thermomix® Spiralizer, TM6)
1u.
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 godz. 35 min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4h
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min
The best ricotta gnocchi
3h 45min