![Meat-free mushroom lasagne Meat-free mushroom lasagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07eb113ac66f63d5f49e4040bcecb08a/Derivates/5868351985be1e29e73ec31c15b2b5aa7032bb3f.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh basil, leaves only
- 5 sprigs fresh oregano, leaves only
- 40 g dried porcini mushrooms
- 1000 g fresh Swiss brown mushrooms, 500 g halved, 500 g sliced (see Tips)
- ½ leek, white part only and cut into pieces
- 6 garlic cloves
- 1 carrot, cut into pieces
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 20 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 80 g tomato paste
- 200 g white wine
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 250 g fresh ricotta cheese, drained
- 130 g pouring (whipping) cream
- 250 g dried lasagne sheets
- 100 g Provolone cheese, sliced
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1797.3 kJ / 429.6 kcal
- Proteína
- 20.3 g
- Hidratos de carbono
- 40.9 g
- Gordura
- 20 g
- Gordura saturada
- 11 g
- Fibra
- 3.9 g
- Sódio
- 354 mg
Receitas alternativas
Ribollita
50min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3 Std.
Lentil moussaka
3h 30 min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Mushroom bolognaise
45min
Creamy vegetable rice
25 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Warm satay bowl
1hod. 10min