
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Baklava crust
- 100 g unsalted butter plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts roughly chopped, to decorate
- edible flowers to decorate (optional)
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 417.6 kcal / 1747.4 kJ
- Proteína
- 7.6 g
- Gordura
- 30 g
- Hidratos de carbono
- 32.5 g
- Fibra
- 1.5 g
- Gordura saturada
- 13.5 g
- Sódio
- 247.5 mg
Receitas alternativas
The best ricotta gnocchi
3h 45min
Green mussels in wine and garlic sauce
45min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Paris–Brest with praline cream
26h
Fudgy chocolate cake
50min
Chocolate lava pudding
40min
Caramel peach brioche
2h 15min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1h
Creamy yoghurt ice cream
24h 10min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2h 25min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min