Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1000 g courgettes, ends trimmed, if large, trimmed in a circular shape to fit blade width
- 2 garlic cloves
- 1 ½ Tbsp red curry paste
- 20 g vegetable oil
- 3 stalks fresh lemon grass, bruised
-
5
g fresh galangal, peeled, cut in round slices (2 mm)
ou fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) - 3 makrut lime leaves
- 1 tsp caster sugar (opcional)
- 1 tsp fine sea salt
-
2
heaped Tbsp vegetable stock paste, homemade
ou 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled - 1 Tbsp fish sauce
- 1200 g water
- 100 g tinned baby corn
- 200 g large raw prawns, peeled
-
100
g beef fillet steak, cut in thin strips (approx. 0.5 cm thick)
ou 100 g chicken breast fillet, cut in thin strips (approx. 0.5 cm thick) - 4 medium eggs, separated
- 30 g lime juice
- 80 g whipping cream
- 1 lime, thinly sliced
- 4 Tbsp fresh coriander, thinly chopped
- 2 fresh chillies, thinly chopped
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1206.1 kJ / 288.3 kcal
- Proteína
- 16.4 g
- Hidratos de carbono
- 19.1 g
- Gordura
- 17.3 g
- Gordura saturada
- 6.7 g
- Fibra
- 4.1 g
- Sódio
- 1316.8 mg
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