Dispositivos e acessórios
Frangipane cake
Preparação 10min
Total 1h 45min
12 portions
Ingredientes
Sweet shortcrust pastry
-
raw sugar50 g
-
butter chilled, cut into cubes100 g
-
plain flour230 g
-
egg1
-
sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
Frangipane cake
-
butter cut into cubes, plus extra for greasing150 g
-
plain flour plus extra for dusting50 g
-
roasted almonds unsalted150 g
-
caster sugar150 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
blanched almonds40 g
-
smooth apricot jam250 g
-
icing sugar to dust
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
163.4 mg
Proteína
7.7 g
Energia
2016 kJ /
480 kcal
Gordura
27.1 g
Fibra
2.6 g
Gordura saturada
12 g
Hidratos de carbono
52.7 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Italian cuisine: Desserts
7 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Classic lemon tart
3h 10min
Profiteroles
2h
Chocolate fondant cake
40min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Panforte
1h 30min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1h 5min
Home-style sponge cake
2h 30min
Apple cake
1h
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Pear and chocolate frangipane
2h
Marzipan
10min