Para preparar esta receita precisa do Protetor da lâmina Bimby®.

Para preparar esta receita precisa do Protetor da lâmina Bimby®. Saiba mais

Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
TM6

Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce

4.2 (5 avaliações )

Ingredientes

  • 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
  • 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
    ou 1 tsp ascorbic acid powder
  • water, cold, for cooling
  • ice cubes, for cooling
  • 2 ½ Tbsp unsalted butter
  • 50 g dry white wine
  • 3 garlic cloves, halved
  • 2 pinches grated lemon zest
  • 1 tsp honey
  • 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
  • 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
  • 1 lemon, cut in 4 wedges

Nutrição
por 1 portion
Energia
1153 kJ / 276 kcal
Proteína
10 g
Hidratos de carbono
8 g
Gordura
22 g
Gordura saturada
10 g
Fibra
0.7 g
Sódio
370 mg

Esta e mais de 80 000 receitas estão à sua espera! Encontre inspiração todos os dias.

Registe-se gratuitamente

Registe-se e experimente gratuitamente durante 30 dias gratuitos, e descubra o mundo do Cookidoo®. Sem compromisso.

Mais Informações

Receitas alternativas