No-waste veggie bolognese (TM6)

No-waste veggie bolognese (TM6)

4.1 17 avaliações
Preparação 15min
Total 3h
6 portions

Ingredientes

  • red lentils or lentils of choice (see Tips)
    200 g
  • dried mushrooms of choice (optional)
    20 g
  • water
    1380 g
  • fresh mushrooms cut into quarters
    300 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • onion cut into wedges (3-4 cm)
    100 g
  • carrot cut into pieces (2-3 cm)
    100 g
  • garlic cloves unpeeled and roughly chopped
    3
  • red wine
    50 g
  • vegetable peelings and trimmings, cut into pieces (2 cm - see Tips)
    100 g
  • fresh oregano leaves only (see Tips)
    3 sprigs
  • wakame flakes (see Tips)
    1 tbsp
  • tomato paste
    80 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • tomatoes cut into pieces (2-3 cm)
    3
  • sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • cooked pasta of choice (see Tips)
  • Parmesan cheese grated, to serve

Nutrição por 1 portion

Energia 250.2 kcal / 1046.8 kJ
Proteína 11.9 g
Gordura 7.5 g
Hidratos de carbono 35.5 g
Fibra 7.3 g
Gordura saturada 1.2 g
Sódio 148.9 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...