Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Proteína
- 15.6 g
- Hidratos de carbono
- 55.5 g
- Gordura
- 27.9 g
- Gordura saturada
- 3.1 g
- Fibra
- 14.8 g
- Sódio
- 1852.5 mg
Receitas alternativas
Mushroom stroganoff
20 min
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Baba ghanoush
1h
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Slow cooked chickpeas (TM5)
26h 5min
Tomato and lentil dahl
35 min
Honey ginger tofu with greens
2h 25min
Tarator (tahini dip)
5 min