Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lime mayo
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 piece lime peel (approx. 4 x 2 cm), no white pith
- 1 garlic clove
- 1 - 2 pinches salt
- 200 g vegan mayonnaise (see Tips)
Tofu and sweet potato cakes
- 275 g sweet potato (approx. 1 sweet potato), peeled and cut into pieces (3 cm)
- 300 - 400 g firm tofu, pressed and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh long green chilli, trimmed, deseeded and cut into halves
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 nori sheets, torn into pieces
- 25 g tamari, gluten free (see Tips)
- 30 g lime juice (approx. 2 limes)
- 30 g plant-based milk of choice
- 45 g chickpea (besan) flour
- ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- extra virgin olive oil, for frying
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1318.2 kJ / 313.8 kcal
- Proteína
- 18 g
- Hidratos de carbono
- 16.7 g
- Gordura
- 17.7 g
- Fibra
- 8.9 g
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