Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
- Proteína
- 46.8 g
- Hidratos de carbono
- 67.8 g
- Gordura
- 77.6 g
- Gordura saturada
- 37.9 g
- Fibra
- 4.2 g
- Sódio
- 707.4 mg
Receitas alternativas
Lamb korma
4 Std.
Coconut lamb curry
2 Std.
Chicken and almond stir-fry
30 Min
Beef stroganoff
35 Min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM5)
4 Std.
Lamb tikka with spicy eggplant
40 Min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1 Std. 35 Min
Pork, apricot & coconut wraps
50 Min
Beef and pepper ragu
2 godz. 15 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Beef and potato massaman curry
2h 10min