
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1153.2 kcal / 4843.4 kJ
- Proteína
- 46.8 g
- Gordura
- 77.6 g
- Hidratos de carbono
- 67.8 g
- Fibra
- 4.2 g
- Gordura saturada
- 37.9 g
- Sódio
- 707.4 mg
Receitas alternativas
Shepherd's pie
55 dk
Chicken cacciatore
50 dk
Butter chicken
55 dk
Beef stroganoff
35 dk
Lamb spezzatino
1sa 45 dk
Thai red pork curry
35 dk
Sunday lamb roast (MEATER®)
1sa 55 dk
Everyone's favourite chicken curry
40 dk
Quick chicken curry
35 dk
Thai chilli chicken and basil
30 dk
Prawn and chicken laksa
40 dk
Mongolian lamb hot pot
3sa 25 dk