![Curry lamb cutlets Curry lamb cutlets](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F9689A49-3DD9-4B5C-BAFC-C13EB194E81E/Derivates/2216021A-B9FD-42FF-AAA0-194830CA99B5.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
- Proteína
- 46.8 g
- Hidratos de carbono
- 67.8 g
- Gordura
- 77.6 g
- Gordura saturada
- 37.9 g
- Fibra
- 4.2 g
- Sódio
- 707.4 mg
Receitas alternativas
Meat stock paste
45 Min
Easy satay chicken
40min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Butter chicken
55 Min
Tandoori chicken
1h 35min
Quick massaman beef curry
40min
Quick chicken curry
35 Min
Chicken and cashews
55 Min
Thai chilli chicken and basil
30min
Everyone's favourite chicken curry
40min
Beef "Burgundy"
40min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min