![Pear and chocolate frangipane Pear and chocolate frangipane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A622D8C4-B72C-4BA0-BCD4-3391825A47AE/Derivates/2E7A9FC5-477E-4EB4-8542-1DD7DE3295BF.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Proteína
- 7.8 g
- Hidratos de carbono
- 32 g
- Gordura
- 29.3 g
- Gordura saturada
- 13.7 g
- Fibra
- 3 g
- Sódio
- 41.7 mg
Receitas alternativas
Double ginger and pear cake
1h 35min
Raspberry mini clafoutis
30 Min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9h 50min
Almond and pear tart
40 min
Cardamom and lime syrup cake
1h 35min
Frangipane cake
1h 45min
Pistachio cake
1klst 10 min
Mixed berry clafoutis
40 min
Tropical upside down pineapple cake
1klst 10 min
Orange and almond cake
2h 20min
Chocolate and red wine cake with pears
1小时 20 分钟
Simple chocolate hazelnut cake
1小时 15 分钟