
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Dough
- 40 g cold water
- 200 g plain flour
- 1 tbsp raw sugar
- 1 blood orange zest only, no white pith (see Tips)
- 1 pinch salt
- 90 g unsalted butter
- 1 egg
Filling
- 150 g raw almonds (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- 120 g raw sugar
- 350 g rhubarb trimmed, woody stalks peeled and cut into slices (5 mm)
- 100 g blackberries, fresh or frozen
- 1 egg lightly beaten
Blood orange yoghurt
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- 1 blood orange juice only (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 408.4 kcal / 1715.1 kJ
- Proteína
- 10.4 g
- Gordura
- 21.9 g
- Hidratos de carbono
- 41.4 g
- Fibra
- 4.5 g
- Gordura saturada
- 7.5 g
- Sódio
- 58.9 mg
Receitas alternativas
Peach and plum upside-down cake
50 min
Orange and almond cake
2 h 20 min
Raspberry cloud
12 h 5 min
Almond and pear tart
40 min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 h 10 min
Pear and chocolate frangipane
2 h
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 min
Ginger bundt cake
1 h
Green fig and lime marmalade
1 h 10 min
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1 h 30 min
Apple, pear and bay leaf cake
1 h 15 min
Panforte
1 h 30 min