![Rhubarb and blackberry breakfast tart Rhubarb and blackberry breakfast tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C224815-AA0E-4977-9F9C-67AB5C8A525E/Derivates/6266DE7E-AEE9-4084-A9A1-F26762B1EBE6.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Dough
- 40 g cold water
- 200 g plain flour
- 1 tbsp raw sugar
- 1 blood orange, zest only, no white pith (see Tips)
- 1 pinch salt
- 90 g unsalted butter
- 1 egg
Filling
- 150 g raw almonds (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- 120 g raw sugar
- 350 g rhubarb, trimmed, woody stalks peeled and cut into slices (5 mm)
- 100 g blackberries, fresh or frozen
- 1 egg, lightly beaten
Blood orange yoghurt
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- 1 blood orange, juice only (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 1715.1 kJ / 408.4 kcal
- Proteína
- 10.4 g
- Hidratos de carbono
- 41.4 g
- Gordura
- 21.9 g
- Gordura saturada
- 7.5 g
- Fibra
- 4.5 g
- Sódio
- 58.9 mg
Receitas alternativas
Citrus marmalade
2h 20min
Panforte
1h 30min
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50min
Apple cake
1 godz.
Steamed quince pudding with spiced syrup
1h 20min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Fennel, date and nut bread
1h 15 min
Spiced pumpkin mini loaves with cream cheese frosting
1h 20min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15 min
Pumpkin and golden syrup pudding
1 godz. 10 min
Zucchini banana loaf
1h 45min
Chocolate and red wine cake with pears
1h 20min