
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cake
- 150 g butter softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries plus extra to decorate (see Tips)
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 550.8 kcal / 2313.5 kJ
- Proteína
- 10.3 g
- Gordura
- 37.2 g
- Hidratos de carbono
- 45.1 g
- Fibra
- 3.8 g
- Gordura saturada
- 16 g
- Sódio
- 173.5 mg
Receitas alternativas
Red and green Christmas shortbread
2h 20min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11h 20min
Fig and walnut ice cream
8h 40min
Raspberry cloud
12h 5min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7h 10min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
Frozen mojito cheesecake
24h 25min
Panforte
1h 30min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min
Peanut butter and chocolate custard (TM6)
15min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h