Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Proteína
- 10.3 g
- Hidratos de carbono
- 45.1 g
- Gordura
- 37.2 g
- Gordura saturada
- 16 g
- Fibra
- 3.8 g
- Sódio
- 173.5 mg
Receitas alternativas
Panforte
1h 30min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 Std.
Triple chocolate layer cake
5h 20min
Halva semifreddo
7h 30min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Poppy seed and apple cake
2 Std. 10 Min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2 Std. 40 Min
Pavlova towers
4 Std. 30 Min
Peach and cardamom pie
1 godz. 35 min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.
Gluten free carrot and almond cake
2hod. 30min