Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Proteína
- 10.3 g
- Hidratos de carbono
- 45.1 g
- Gordura
- 37.2 g
- Gordura saturada
- 16 g
- Fibra
- 3.8 g
- Sódio
- 173.5 mg
Receitas alternativas
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10 min
Gluten free vanilla bundt with lemon glaze
1hod. 5min
Pear and chocolate frangipane
2h
Mixed berry pavlova stack
5 godz. 30 min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Cherry and peach loaf
1 godz. 55 min
Spiced Polish Christmas cake
99h 30min
Lemon and white chocolate lava cakes
30p
Almond and pear tart
40p
Torta caprese (flourless almond cake)
2h
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min