![Ricotta and spinach crespelle "cake" Ricotta and spinach crespelle "cake"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2607A740-7AAA-4490-BDDC-3EE2711F5921/Derivates/440940F0-8829-4A42-8D21-BA0CE6773CBE.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh chives, cut into quarters, plus extra chopped for garnishing
- 120 g plain flour
- 2 tbsp polenta (fine)
- 2 eggs
- 350 g milk
- 20 g olive oil
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 20 g salted butter, cut into pieces, plus extra for frying
- 300 g fresh baby spinach leaves
- 350 g ricotta
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g thickened cream
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2534.4 kJ / 603.4 kcal
- Proteína
- 28.9 g
- Hidratos de carbono
- 35.8 g
- Gordura
- 37.2 g
- Gordura saturada
- 22.1 g
- Fibra
- 4.8 g
- Sódio
- 912.1 mg
Receitas alternativas
Fresh tomato tart
40 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Ricotta and pistachio cheesecake
10 min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Hash browns with chive cottage cheese
1h 15 min
Leek and cheddar pudding
1h 20min
Courgette strudel
1h 20min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 min
Carrot, feta and mint salad
40 min
Mushroom croustade
1j 35 menit
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h