Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Garam masala
- 2 cinnamon quills
- 2 cardamom pods
- 2 tbsp coriander seeds
- 10 whole cloves
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 tbsp black peppercorns
- 2 dried bay leaves
Coconut rice
- 300 g jasmine rice
- 700 g water
- 250 g coconut milk
- 1 tsp salt
Curry sauce
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 - 2 fresh long green chillies, deseeded if preferred and cut into pieces
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g coconut oil
- 1 tsp salt
- 6 Roma tomatoes, ripe, cut into halves
- 400 g coconut milk
- 3 fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 2 tsp fish sauce (gluten free)
- 2 tsp palm sugar
- 100 g snow peas, cut into thin slices
- oil, for greasing
- 750 g skinless snapper fillets, cut into portions (approx. 8 cm)
- ground black pepper, to season
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, for garnishing (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3789.3 kJ / 902 kcal
- Proteína
- 49.8 g
- Hidratos de carbono
- 71.2 g
- Gordura
- 42 g
- Gordura saturada
- 27.9 g
- Fibra
- 12.6 g
- Sódio
- 1845.6 mg
Receitas alternativas
Coconut lamb curry
2h
Curry laksa
45 Min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Thai beef salad
1h 15min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Balti coconut fish curry
50 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Bengali fish cakes
1 Std. 20 Min
Thai green chicken curry
30 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Goan prawn curry
25 Min