Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 60 g blanched almonds
- 60 g coconut flour (see Tips)
- 80 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 140 g buckwheat flour (see Tips)
- 160 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 50 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g water
- 2 egg yolks
Filling
- 1 Granny Smith apple, peeled, cored and cut into quarters
- 40 g soft dark brown sugar
- 100 g dried cranberries
- 100 g raisins
- 50 g currants
- 30 g mixed peel
- 40 g dried blueberries
- ½ lemon, zest (no white pith) and juice
- ½ orange, zest (no white pith) and juice
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- ½ tsp ground nutmeg
- 60 g brandy
- 1 egg, lightly beaten, for brushing
- pure icing sugar, for dusting
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 725.7 kJ / 172.8 kcal
- Proteína
- 2.7 g
- Hidratos de carbono
- 22.9 g
- Gordura
- 7.9 g
- Gordura saturada
- 4.3 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sódio
- 14.2 mg
Receitas alternativas
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Almond shortcrust pastry
35min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Hazelnut quince friands
2h 25min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Wholegrain mustard
120h
Rhubarb and vanilla rhumba
25 Min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35 min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Christmas cake
196 godz. 35 min