Dispositivos e acessórios
Fresh tomato tart
Preparação 15min
Total 40min
6 portions
Ingredientes
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting250 g
-
unsalted butter chilled and cut into pieces (see Tips)180 g
-
water40 g
-
lemon juice1 tbsp
-
salt2 pinches
-
egg yolk1
Filling
-
garlic clove1
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces3
-
fresh chives cut into pieces5 sprigs
-
smooth ricotta cheese250 g
-
sour cream40 g
-
eggs 1 lightly beaten, to glaze2
-
ground black pepper plus extra to season2 pinches
-
sea salt plus extra to season½ tsp
-
cherry tomatoes cut into halves (see Tips)200 g
-
rocket for garnishing
-
pine nuts to serve (optional)
-
vincotto (vino cotto) to serve (see Tips)
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
350 mg
Proteína
13.3 g
Energia
2171.9 kJ /
517.1 kcal
Gordura
35.9 g
Fibra
2.9 g
Gordura saturada
21.8 g
Hidratos de carbono
34.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Meals in a Flash
91 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Black bean enchiladas
1h 20min
Brunch bread
1h 15min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Lentil moussaka
3h 30min
Leek and cheddar pudding
1h 20min
Filo spinach slice
55min
Gozleme
1h 40min
Mexican stack
45min
Spinach and feta galette
1h 50min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1h 5min
Three cheese spinach scrolls
2h 15min