Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Proteína
- 13.4 g
- Hidratos de carbono
- 31.6 g
- Gordura
- 44.6 g
- Gordura saturada
- 28.4 g
- Fibra
- 2.4 g
- Sódio
- 306.8 mg
Receitas alternativas
Fresh tomato tart
40 Min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 godz. 30 min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Mushroom tart
50min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 Min
Filo spinach slice
55min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1 Std. 15 Min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Baked salmon cheesecake
26sa 35 dk
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.
Silverbeet and mushroom calzone
2 Std.