Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 2 tablespoons for frying
- 1 red onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 100 g fresh mushrooms, cut into quarters (e.g. button or Swiss brown)
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp sumac
- 400 g canned pinto beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp chia seeds
- 1 ½ tbsp psyllium husks
- 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 6 bread rolls of choice, cut into halves horizontally (see Tips)
- 6 slices vegan cheese (see Tips)
- iceberg lettuce, to serve
- ketchup, to serve (see Tips)
- tomatoes, cut into slices, to serve
- red onion, cut into slices, to serve
- avocado, flesh only, cut into slices, to serve
- vegan mayonnaise, to serve (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1860.7 kJ / 443 kcal
- Proteína
- 12.8 g
- Hidratos de carbono
- 44.4 g
- Gordura
- 21.4 g
- Fibra
- 10.9 g
Receitas alternativas
Falafel with beetroot hommus
20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 Min
Pea and garden mint fritters
25 Min
Savoury tofu quiche
1 Std. 30 Min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Millet cashew stir-fry
30 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Chilli con tempeh
20 min
Tofu scramble
25 Min