Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 20.1 g
- Gordura
- 15.4 g
- Gordura saturada
- 9.8 g
- Fibra
- 4.5 g
- Sódio
- 932.1 mg
Receitas alternativas
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 Std. 30 Min
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Gin and lime pie
3 godz. 10 min
Parsnip and bean mash
25 Min
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Bubble and squeak soup
35 Min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min
Pork and chicken terrine
3 godz. 20 min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Mystery soup
45 Min
Barley, bacon and chorizo soup
50 Min
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min