Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 20.1 g
- Gordura
- 15.4 g
- Gordura saturada
- 9.8 g
- Fibra
- 4.5 g
- Sódio
- 932.1 mg
Receitas alternativas
Cream of tomato soup
25 min
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Smashed pea and bean dip
30 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Cranberry and rosemary chutney
40 Min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10 min
Cauliflower gratin
1h
Pork and chicken terrine
3h 20min
Firecracker stuffed butternut pumpkin
55 min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 Min
Camembert with cranberries and almonds
30 min