![Sweet potato pasta with burnt sage butter Sweet potato pasta with burnt sage butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E12B8E3-2436-43B6-B8E0-17741BE7193E/Derivates/DC331B80-91FE-4890-BF74-9C24A6E94792.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1200 g hot water
- 500 g sweet potatoes, peeled
- 1 - 2 tsp dried chilli flakes, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 300 g dried pasta (see Tips)
- 150 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- 2 tbsp pine nuts
- 30 g rocket, to serve (optional)
- 250 g ricotta, to serve (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2146.1 kJ / 511 kcal
- Proteína
- 13.6 g
- Hidratos de carbono
- 47.7 g
- Gordura
- 28.5 g
- Gordura saturada
- 17.1 g
- Fibra
- 5.4 g
- Sódio
- 483.5 mg
Receitas alternativas
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35min
Quick veggie pasta salad
30min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Risoni salad with artichoke and feta
25min
Penne and vegetables
35min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Mediterranean vegetable bake
50min
Tomato pasta with vegetables and feta
30min
Chicken and pesto risoni
35min