
Versões compatíveis
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Coconut Roti
- 350 g plain flour plus extra for dusting
- 200 g fresh coconut (see tips)
- 100 g water lukewarm
- ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
- 2 Tbsp oil plus extra for frying
Kuruma Iraichchi
- 750 g beef chuck steak, boneless diced (approx. 3 cm)
- 2 tsp fine sea salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper to taste
- 1 Tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp dried fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 - 5 bird's eye chillies, fresh deseeded if preferred
- 2 onions quartered
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves tied in a knot
- 2 Tbsp white wine vinegar
- 1 fresh lemon grass halved
- 1 Tbsp tomato purée
- 270 g coconut cream
- 1 Tbsp ghee
- 1 lime cut in wedges for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 727 kcal / 3054 kJ
- Proteína
- 38 g
- Gordura
- 41 g
- Hidratos de carbono
- 48 g
- Fibra
- 11 g