Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 125 g water
- 50 g olive oil, plus 3 Tbsp and extra for greasing
- 250 g strong white bread flour
- 1 Tbsp ras el hanout
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 700 - 800 g aubergines, diced (3-4 cm)
- ground black pepper, to taste
- 1 - 2 preserved lemons, halved, deseeded, to taste
- 1 garlic clove
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g pitted black olives
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (opcional)
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp smoked paprika
- 2 Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, for sprinkling
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2541 kJ / 608 kcal
- Proteína
- 13 g
- Hidratos de carbono
- 58 g
- Gordura
- 33 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 godz. 5 min
Festive Nut Roast Wreath
2 Std.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1h 40min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3h
Cauliflower Pithivier in Gluten-free Cheddar Puff Pastry
2h 10min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 Std.
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 Std.
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Sumac and Tahini Houmous
10 Min